Neix BCNRetailLab

A Readyfor, ens fa molta il·lusió començar a caminar cap a la innovació transformativa, en aquest cas del sector comerç, amb uns companys de viatge tan potents i a la ciutat que ens ha vist néixer.


Actualment estem desenvolupant, al costat de l'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i la Direcció de Comerç i el Cercle Tecnològic de Catalunya (Ctecno) juntament amb l’eix comercial CorEixample, el Laboratori de comerç de nova generació per a la ciutat de Barcelona. Entre amics, diem curt: BCNRetailLab!


BCNRetailLab vol impulsar la viabilitat econòmica, la sostenibilitat ambiental i el dinamisme social del teixit comercial

Amb aquest laboratori, volem reforçar el teixit comercial, un sector malmès pels efectes de la Covid-19 en l’economia i el canvi d’hàbits de consum però ja tocat pel model comercial de les grans superfícies i les franquícies i la creixent disrupció de l’e-commerce. Per a trobar un nova i reforçada competitivitat, busquem estendre els beneficis del paradigma digital a l’entorn físic, el principal actiu del comerç urbà. 

El projecte pilot consisteix en el desplegament de tecnologies amb capacitat transformadora a 4 comerços de l’eix CorEixample de diferent tipologia en un esforç per a ser representatius de tota la ciutat: 


  • Flors Navarro, una floristeria de referència de Barcelona des de fa més de 65 anys; 
  • Barrabes Esquí i Muntanya, una botiga líder a nivell europeu, dedicada al món de la muntanya i l’outdoor; 
  • Crearte Styling, un saló de bellesa integral, taller d'imatge, perruqueria i estètica amb productes biològics; 
  • i Crois Croissant Gourmet, una cafeteria al més pur estil italià especialitzada en croissants dolços i salats.

Així, amb aquest nou Lab de Comerç treballem una visió complementària a la venda online per afavorir que la gent torni a les botigues i així es mantingui la vitalitat dels barris, i alhora millorar l’experiència de la persona compradora. 


BCN Retail Lab és un projecte que ha començat amb una fase pilot que estarà en funcionament fins al Juliol, quan es farà difusió dels resultats de cara al seu potencial desplegament a altres comerços, eixos i ciutats.


Aquest laboratori pilot té un doble objectiu: el de reforçar la competitivitat del teixit comercial de la ciutat, per a avançar cap a un comerç més sostenible i revitalitzar els barris; i el de potenciar la competitivitat del sector tecnològic, a qui ofereix oportunitats d’innovació i de testeig en entorns reals.


Segueix-lo d’aprop. Segur que et sorprendrà!

Tags:
comparteix: